In 2018 werd Claartje Kruijff geïnterviewd door Volkskrantjournalist Fokke Obbema, voor een reeks over 'de zin van het leven'. Hij had niet lang daarvoor een hartstilstand overleefd. Het gesprek is beiden altijd bijgebleven. Reden voor Claartje om Fokke opnieuw te ontmoeten en nu hem te bevragen.

Over dat gesprek van toen, over het thema kwetsbaarheid dat hem raakte, over corona, en over wat het betekent dat zijn zingevingsjournalistiek zo aanslaat bij veel mensen. Zijn boek De zin van het leven, een bundeling van de interviews gekoppeld aan zijn eigen verhaal, werd niet voor niets een bestseller. Het werd tevens door de redactie van Volzin gekozen tot beste boek van de afgelopen vijf jaar.

Beluister hieronder het gesprek.

Claartje Kruijff, dominee en psycholoog, vraagt zich in haar nieuwste boek af: wat zijn mijn ankerpunten? In Stevig staan in een kwetsbare wereld, het belang van een krachtige levenshouding onderzoekt ze vragen als: hoe vind ik mijn plek in het grotere geheel? Wat is mijn betekenis? En hoe blijf ik overeind in deze veeleisende wereld?

In de podcastserie In Gesprek met Claartje gaat zij verder in gesprek, met zichzelf en met inspirerende gasten, over het belang van een leven in verbinding, en het besef dat ons kleine persoonlijke verhaal is ingebed in een groter verhaal. Deze podcast is een productie van Claartje Kruijff en Elianne Meijer. De eerste afleveringen werden gesponsord door Radio Bloemendaal.