In deze aflevering gaat Claartje Kruijff in gesprek met journalist Sanne Kloosterboer: hoe zit het met de levenskunst, als het leven je beperkingen oplegt? 'In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister,' luidt Goethe's sonnetregel. Nu we allemaal al een jaar lang te maken hebben met beperkende maatregelen, klinkt dit vaak door succesgoeroes aangehaalde vers nogal wrang. Hoezo 'Und das Gesetz nur kann uns Freiheit geben'? Maar dat 'beperking' en 'vrijheid' altijd hand in hand gaan, geldt óók in coronatijd, legt Sanne Kloosterboer uit. Zij heeft een ernstig gehandicapte dochter van vijftien, die haar al vroeg leerde dat het leven niet maakbaar is. Dat alles altijd kan gebeuren: een eng, maar ook bevrijdend inzicht.

Beluister hieronder het gesprek.

Claartje Kruijff, dominee en psycholoog, vraagt zich in haar nieuwste boek af: wat zijn mijn ankerpunten? In Stevig staan in een kwetsbare wereld, het belang van een krachtige levenshouding onderzoekt ze vragen als: hoe vind ik mijn plek in het grotere geheel? Wat is mijn betekenis? En hoe blijf ik overeind in deze veeleisende wereld?

In de podcastserie In Gesprek met Claartje gaat zij verder in gesprek, met zichzelf en met inspirerende gasten, over het belang van een leven in verbinding, en het besef dat ons kleine persoonlijke verhaal is ingebed in een groter verhaal. Deze podcast is een productie van Claartje Kruijff en Elianne Meijer. De eerste afleveringen werden gesponsord door Radio Bloemendaal.