De oma van Claartje mocht in het jappenkamp waar ze gevangen zat niet samenkomen met haar medegevangenen. Maar toch slaagden deze vrouwen erin om, ieder van achter een eigen boom, elkaar moed in te spreken. Waar haalden zij hun kracht vandaan? Driekwart eeuw later vraagt Claartje zich af, of ze iets kan leren van de levenshouding van haar grootouders - en wat haar eigen ankerpunten zijn. Het blijkt het startpunt van een zoektocht, die ook na publicatie van haar boek 'Stevig staan in een kwetsbare wereld' nog niet ten einde is.

Beluister hieronder het gesprek.

Claartje Kruijff, dominee en psycholoog, vraagt zich in haar nieuwste boek af: wat zijn mijn ankerpunten? In Stevig staan in een kwetsbare wereld, het belang van een krachtige levenshouding onderzoekt ze vragen als: hoe vind ik mijn plek in het grotere geheel? Wat is mijn betekenis? En hoe blijf ik overeind in deze veeleisende wereld?

In de podcastserie In Gesprek met Claartje gaat zij verder in gesprek, met zichzelf en met inspirerende gasten, over het belang van een leven in verbinding, en het besef dat ons kleine persoonlijke verhaal is ingebed in een groter verhaal. Deze podcast is een productie van Claartje Kruijff en Elianne Meijer. De eerste afleveringen werden gesponsord door Radio Bloemendaal.