Het afgelopen jaar heb ik de onschatbare waarde gevoeld van mensen en plekken die ons troost, hoop en verbeelding geven. Voor mij horen kunstruimten daarbij en ik ontdekte dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dit benadrukt. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat het beleven van kunst onze gezondheid bevordert: het vermindert stress, depressie en verdriet. Ik geloof dat dit komt omdat de kunstwereld geen vastomlijnde antwoorden heeft klaarliggen, maar ruimte biedt voor verwondering. Het zijn plekken waar een glimlach verscholen ligt en waar ons verdriet er mag zijn. Waar we gelijkgestemden kunnen ontmoeten en een constellatie aan nieuwe perspectieven kunnen ontdekken. Waar we kritisch kunnen terugblikken naar het verleden, op kunnen gaan in het heden en vast vooruit durven dromen naar de toekomst. De (kunst)wereld ligt deze zomer aan onze voeten, en ik draag graag een aantal plekken aan waar het goed toeven is.