In dit Bindboek vindt u beschrijvingen van vijftien kloosterlocaties die u onderweg, tijdens het lopen van Ons Kloosterpad, tegenkomt. Ons Kloosterpad, een nieuw wandelpad van 330 kilometer langs Brabantse kloosters, is ontwikkeld door de provincie Noord-Brabant in het kader van ‘2021: Jaar van het Brabants Kloosterleven’. Het boek bevat ook de wandelkaarten van de vijftien etappes met meer bijzondere kloosters, abdijen en kapelletjes door het landschap, dorpen en steden van de provincie Noord-Brabant. Deze gids wil ook een inspiratieboek zijn.

In het Bindboek leest u verhalen van de mensen die leefden of nog steeds leven en werken in de Brabantse kloostergemeenschappen. Dat doen ze vanuit hun eigen geloof, waarden en overtuigingen. Al honderden jaren lang stellen kloosterlingen zichzelf vragen als: Kan ik met minder leven of kan ik van betekenis zijn voor een ander?

In hun levenswijze laten kloosterlingen zien hoe zij, vanuit deze vragen, aan de wereld willen bijdragen. Wat kunnen we hiervan leren? Onderweg kunt u het bindboek verrijken met uw eigen ervaringen en overpeinzingen. Tijd voor bezinning en inspiratie vanuit eeuwenoude waarden naar betekenissen voor nu. Inmiddels zijn al duizenden exemplaren verkocht van dit boek. Een aanrader voor wie van wandelen, kloosters en pelgrimeren houdt.