Ruim twintig christelijke wetenschappers van naam en faam vertellen in het bij Ark Media verschenen Alle verstand te boven hun persoonlijke verhaal over hoe geloof en wetenschap vorm hebben gekregen in hun leven en werk. Open en integer schrijven ze over vragen die Cees Dekker aan hen stelde. Wat is hun geloofsgeschiedenis? Ervaren zij een spanning tussen geloven en weten? Stimuleert hun geloof hun werk? Hoe zien zij hun geloof in relatie tot hun wetenschap?

Eerder verscheen het succesvolle boek Geleerd en gelovig. Nu dus een nieuw boek met verhalen van een nieuwe generatie wetenschappers, jong en oud, vrouwen en mannen uit allerlei vakgebieden (van antropologie tot astronomie) en uit een breed kerkelijk spectrum van rooms-katholiek tot evangelisch en van gereformeerd tot Russisch-orthodox. Dit laatste is vind ik de kracht van dit goed leesbaar en mooi vormgegeven boek. Wetenschappers van wie je het misschien niet verwacht komen soms met verrassende inzichten.

Met bijdragen van o.a. Emanuel Rutten (filosoof), Heino Falcke (hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie), Rik Torfs (hoogleraar en kerkjurist), Miranda Klaver (hoogleraar antropologie van religie) en Hanneke Schaap-Jonker (hoogleraar klinische godsdienstpsychologie. Alle verstand te boven is een boek met veel inspirerende persoonlijke verhalen.