Het actieboek van Van de Kamp, met als werktitel De nacht die mijn leven voorgoed veranderde, wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij KokBoekencentrum.

De BCB, die elk jaar de Week van het christelijke boek verzorgt, is er trots op Lody van de Kamp als auteur te mogen verwelkomen. „Hij schrijft toegankelijk en voor een breed publiek. Zijn historische romans, die meestal gaan over het lot van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn aangrijpend en liefdevol geschreven.”

Boekhandels doen de uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2022.

Van de Kamp

Lody B. van de Kamp (1948) studeerde aan de Talmoed Hogescholen in Montreux (Zwitserland) en Londen. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente van achtereenvolgens Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbladen en is vaste columnist van onder andere het Nederlands Dagblad. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten en gastcolleges over Israël en het Jodendom.

Hij schreef onder meer de jeugdroman ”Weeskinderen” (2006) en de romans ”Oorlogstranen” (2008), ”Alleen” (2010), ”De Joodse slaaf” (2014) en ”Sara, het meisje dat op transport ging” (2016), alle verschenen bij Uitgeverij Mozaïek.

Brancheorganisatie

BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak. Bij BCB zijn zo’n 200 christelijke uitgeverijen, distributeurs en boekhandels aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het christelijke boek en de Kinderboekenweek.

Lees ook