Rosa Bertram is schrijver en zelfbenoemd vrijheidsadvocaat. Regelmatig trekt ze de wereld rond. Eerder was zij hoofdredacteur van BEDROCK, een online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl, waar zij ook de podcast BEDROCK Talks voor maakte. Ik kende haar niet, maar het is een interessante vrouw. De magie van reizen, dat bij uitgeverij Ten Have is verschenen, is haar eerste boek. In dit boek laat Bertram zien wat reizen met ons doet en hoe reizen ons kan helpen vrijer te leven.

Het boek neemt je mee op reis, van begin tot einde. Door nieuwe culturen, ongerepte natuur en moeilijke momenten. We zien de wereld door een andere bril, gaan op ontdekkingstocht door onszelf en komen thuis. We ontdekken de magie van het reizen

Schrijver en avonturier Bertram gelooft dat we als mens niet gemaakt zijn om de hele dag tussen vier muren te leven. Geweldig hoe ze hierover schrijft. Reizen is een perfecte manier om jezelf uit te dagen en het leven onder de loep te nemen, zie ook het artikel over reizen van Alain Verheij.

Rosa onderzoekt wat reizen met ons doet en spreekt met psychologen, filosofen en wetenschappers. Daarnaast deelt ze haar eigen avonturen en verhalen van andere reizigers. Dit boek - dat is opgebouwd als heuse reis: van vertrek tot thuiskomst – leest prettig. Heb ik veel nieuwe ideeën en inzichten gelezen. Nee? Is het toch een leuk boek? Ja, ik kreeg ontzettend veel zin om te gaan reizen. Het feit dat Ten Have dit boek uitgeeft zegt iets over de kwaliteit van het boek. Ik ga deze zomer met nog meer inspiratie op reis!