Talen en uitingsvormen zijn er in overvloed. Het bij uitgeverij Skandalon verschenen boek Vele talen, in alles de liefde, onder redactie van Joep de Valk, zoekt naar het heilige daarin. Dit boek wil zien wat niet te zien is, horen wat alleen vanbinnen hoorbaar is, voelen wat niet aanraakbaar is, opsnuiven wat geen geur heeft. De liefde ont-dekken. De titel van het boek refereert aan de bekende bijbelwoorden uit 1 Korinthiërs 13: Al sprak ik de taal van alle mensen en engelen, maar ik had de liefde niet, ik was een dreunende gong en een schelle cimbaal.

Tien theologen, de auteurs van dit boek, gaan over een onderwerp dat hen fascineert in gesprek met een expert. De onderwerpen variëren van gebarentaal tot de taal van de natuur, van gevangenentaal tot de taal van de stilte. De tien essays tonen de rijke diversiteit en diepgang in de manieren waarop wij met elkaar communiceren en waarop de dingen tot ons spreken. Vele talen, in alles de liefde is een ode aan de liefde, in welke vorm dan ook.

De auteurs zijn: Jan Berkvens, Pieter Hartevelt, Yvonne Hiemstra, Antje van der Hoek, Koen Holtzapffel, Alke Liebich, Kim Magneede Berg, Martijn Rozing, Joël Vlasblom, Alleke Wieringa

Gesprekspartners: Harry Brandsma, Marga Haas, Lloyd Haft, Tonnie van den Hil, Florus Kruyne, Mirjam Marks, Trees van Montfoort, Otje, Marcel Poorthuis, Taede Smedes, Piek Stor en Miek Zwamborn. Vijf jonge illustratoren verrijken de woordtaal met hun zintuigprikkelende beeldtaal. Een verrassend divers en inspirerend boek! Complimenten dus aan de auteurs en de uitgever.