Verduurzamen: hoe doe je dat? Bij Franciscus van Assisi ontmoette Corinne Groenendijk een inspirerende leefstijl die bestaat uit kwetsbaar, betrokken, vredevol en eenvoudig leven. Wandelend met zijn broeders verwonderde Franciscus zich elke dag over het leven op deze mooie aarde, dat je zomaar toevalt. In dit boek leert de lezer zijn leefstijl kennen, die ze heeft uitgewerkt tot een groene leefstijl voor nu.

De thema's van Franciscus zijn aanstekelijk. De lezer leert ze kennen door de vragen en afwisselende meditatieve oefeningen bij enkele van zijn teksten. De duurzame oefeningen helpen om de thema's door te vertalen naar je eigen leven. Je kunt ontdekken wat je motivatie is om te verduurzamen, welke keuzen meer en minder verschil maken en hoe je verduurzamen en een eerlijke verdeling kunt verbinden met elkaar.

Verder maak je kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en je krijgt vuistregels om je energiegebruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen.

Bij Franciscus van Assisi ontmoette Corinne Groenendijk een inspirerende leefstijl die bestaat uit kwetsbaar, betrokken, vredevol en eenvoudig leven

greco idema

Ten slotte vind je bij de thema's teksten, impressies uit Assisi, ervaringen uit het project Zin-in-Groen, haar eigen ups en downs met verduurzamen en tips en ideeën. De auteur hoopt dat het boek de lezer inspireert om een eigen groene en geïnspireerde leefstijl (verder) te vinden: “Je zult merken wat een plezier het geeft om duurzaam te leven, verbonden met allen die werken aan een duurzame planeet.” Het boek kan heel goed in een groep gelezen worden.

Corinne Groenendijk is predikant en geestelijk begeleider. Ze geeft cursussen over spiritualiteit en meditatie. Ze begeleidt reizen naar Assisi, Iona en Taizé en verzorgt een online retraiteprogramma voor Kloosterindecloud.