Het uitgangspunt van loopbaanbegeleider Ignace de Haes (1957) is dat het formuleren van authentieke verhalen, perspectief en levenszin biedt. Dagelijks spreekt hij mensen over belangrijke kantelpunten in hun leven. Een student die voor het eerst gaat solliciteren, iemand die na zijn pensioen eindelijk echt tijd wil nemen voor het goede leven. En over alle keuzes daar tussenin.

Zeven wezenlijke vragen

1. Wat doe ik het liefst in mijn vrije tijd?
2. Noem drie favoriete rolmodellen. Wie hebben je geïnspireerd en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen jou en deze rolmodellen?
3. Welke drie verhalen uit een boek, film of serie spreken je aan? Wat zijn je favoriete scènes en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen die verhalen en jouw verhaal?
4. Welke drie gebeurtenissen hebben de meeste impact op je leven gehad? Wat voor kracht heb je uit deze gebeurtenissen gehaald?
5. Wat brengt mij het goede leven? Wat heb ik nodig om dat te bereiken?
6. Wat wil ik? Schrijf een fictieverhaal van hoogstens één pagina over alles wat je wil.
7. Wat is je levensmotto?

Door verhalen te vertellen kunnen we veel over onszelf ontdekken. Zeker op kantelpunten in het leven. Loopbaanbegeleider Ignace de Haes formuleerde zeven wezenlijke vragen die je kunt stellen om verhalen te ontlokken. “Het is een mooie APK. Om de vijf jaar zou je deze vragen voor jezelf moeten beantwoorden, ongeacht waar je staat. Zo kun je ontdekken of je goed zit in jezelf en je relaties, of je de juiste keuzes hebt gemaakt en of je je passies kunt waarmaken,” vertelt De Haes.

Praktische informatie

Meld je aan door te mailen naar j.olk@volzin.nu. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met daarin een link naar Google Meet. De workshop vindt plaats op dinsdag 5 januari 2021 om 19.30 uur.

Alvast meer lezen over storytelling? Download hier de brochure met aanvullende informatie.