Beste Lezer,

We hebben een duidelijk doel voor ogen: het stimuleren van relevante religiejournalistiek. Religie en levensbeschouwing zijn volgens ons niet alleen voorbehouden aan slechts enkele kolommen in een krant of aan alleen gelovige mensen.

Bij VOLZIN geloven we dat religiejournalistiek waardevolle inzichten kan geven in grote en kleine vragen over de samenleving en onze plek daarin. Of dat nu een gesprek over levenseinde is, of hoe om te gaan met corona, deze vragen kunnen we niet alleen langs politieke en ideologische lijnen verkennen, maar ook langs levensbeschouwelijke lijnen.

Religie, zingeving, levensbeschouwing… het zijn woorden die onze identiteit vormen. Op VOLZIN staan deze aspecten van onze talrijke identiteiten centraal. Natuurlijk met actuele vragen uit politiek, media en samenleving als belangrijke context. Daarom luidt ons nieuwe motto: verdiep je wereld.

Drie pijlers

VOLZIN rust op drie pijlers. De eerste pijler is VOLZIN magazine, dat 10 keer per jaar verschijnt en waar achtergrondartikelen, verdiepende interviews en cultuur het hart vormen.

De tweede pijler is de nieuwe website van VOLZIN, waar we sneller over de actualiteit en trends in de samenleving kunnen berichten en ook meer diensten voor onze lezers kunnen aanbieden. Kijk gerust eens naar ons aanbod van abonnementen.

De derde pijler is onze community. Dat zijn al onze abonnees en de mensen die deelnemen aan onze boekpublicaties en evenementen, die we zullen organiseren in samenwerking met diverse partners.

Nieuwe diensten

We lanceren gelijktijdig met de nieuwe site ook een webwinkel, waarop beeldmateriaal en losse exemplaren van VOLZIN magazine te downloaden zijn. De komende tijd bieden we ook boeken aan, zowel onze eigen producties als boeken van onze partners.

Steun Volzin

We hopen dat wij u mogen verwelkomen als abonnee. Voor mensen die VOLZIN nog niet (goed) kennen bieden wij een proefabonnement aan. U krijgt dan toegang tot alle artikelen op de website én ontvangt drie edities van VOLZIN magazine thuis. Natuurlijk is een digitaal-only abonnement ook mogelijk.

De markt van uitgevers staat al langere tijd onder druk, zeker na corona. Daarom doen wij een beroep op onze lezers om VOLZIN, en daarmee religiejournalistiek, te steunen met een donatie. Alle bijdragen komen ten goede aan onze redacteuren en fotografen.

Wij wensen u veel leesplezier.

Enis Odaci (hoofd online / website)
Greco Idema (hoofdredacteur / magazine)