In het zomernummer van VOLZIN magazine vindt u weer vele verhalen rond de thema's religie, zingeving en samenleving. Genoeg inspiratie om de maanden juli en augustus door te komen. Onze abonnees ontvangen het magazine thuis of kunnen het magazine online lezen.

Bent u nog geen abonnee, maak dan eens kennis met VOLZIN magazine, er zijn diverse print- en digitale abonnementen mogelijk. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rond VOLZIN, schrijft u zich dan in voor de VOLZIN nieuwsbrief. U kunt het nieuwste nummer als PDF downloaden via onderstaande link.

Download

Uitgelicht

Het is goed om de natuur weer heilig te maken. Dat laat auteur Karen Armstrong kristalhelder zien in haar nieuwe boek De heilige natuur. De oude religies toonden al hoe we stil worden oog in oog met de natuur. Job was egoïstisch. De Griekse vaders snapten het allemaal al. Net als de taoïsten. Maar met Descartes en Newton ging het volledig mis.

In het 6e deel van de VOLZIN-serie over verbinding gaan we terug naar de jaren negentig. Wat verbond ons in die tijd van neoliberalisme en marktwerking? Financieel geograaf Ewald Engelen noemt het een tijdvak van ontbinding. “Nederland ging klakkeloos mee in het marktdenken.”

Emeritus-hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman (68) houdt zich al decennialang bezig met lichaamsbeelden. In dit laatste interview van de serie Liefde & lichamelijkheid legt zij uit hoe het komt dat ‘mooi zijn’ in onze tijd een levenslange eis is geworden en waarom perfectie niets met schoonheid te maken heeft.

Voor de serie ‘Dit is mijn kerk’ spreekt VOLZIN hedendaagse denkers en makers over ‘hun kerk’: een plek buiten de geijkte geloofshuizen waar zij iets groters ervaren, bezig zijn met zingeving en troost vinden. We zoeken naar het raakvlak met kunst en cultuur, omdat deze wereld verwantschap heeft met zingeving. Deze keer spreken we met kunstenaar Simone Albers, die in haar atelier nieuwe werelden van verbinding schept.

Er is meer...

Artikelen van en over Klaas van Egmond, Justine van Lawick, Peter Dijkstra, Dirk van de Glind, Rachelle van Andel, Misha Beliën, Tabitha van Krimpen, Wouter Kusters, Greco Idema, Jacqueline Kool, Kiza Magendane en columns van Ger Groot en Marian Geurtsen.

Voor abonnees

Abonnees kunnen inloggen met hun VOLZIN-account om het magazine via onderstaande link online te lezen.

Geen abonnee? Maak kennis met VOLZIN magazine en kies een abonnement naar keuze. we bieden diverse digitale- en papieren abonnementen aan voor elk budget, al vanaf €1,99 per week.