Nissen zal die middag de prijs ontvangen tijdens een inspiratiemiddag over kloosters en kloosterspiritualiteit in de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch. Voor deze middag zal hij een inspiratielezing verzorgen met de titel: Kloosters: plekken van gedeelde kwetsbaarheid. Aanmelden voor deze bijeenkomst is via onderstaande link mogelijk.

Waardering

VOLZIN-hoofdredacteur Greco Idema is van mening dat Nissen al decennia een van de belangrijkste theologen in Nederland is. Idema: “Het is onbegrijpelijk dat Nissen niet al eens tot ‘theoloog van het jaar’ is gekozen. Als je ziet wat hij voor katholiek, kerkelijk en religieus Nederland heeft betekend en nog steeds betekent, is het raar dat dit nog maar zeer bescheiden wordt gewaardeerd. De redactie van VOLZIN vindt het daarom nu tijd worden om hem de waardering te geven die hij verdient.”

Waarderingsprijs

Eind vorig jaar heeft de redactie van VOLZIN besloten voortaan twee keer per jaar een VOLZIN Waarderingsprijs uit te reiken aan personen in Nederland die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt binnen het werkveld van kerk, religie, levensbeschouwing en zingeving in Nederland. Veelal zijn dit mensen die eigenlijk al lang een grote prijs hadden moeten hebben, maar die zo’n prijs nooit hebben gekregen. Televisiepresentatrice Annemiek Schrijver kreeg op 14 januari jl. in de Dominicuskerk in Amsterdam de eerste VOLZIN Waarderingsprijs omdat ze al vele jaren programma’s maakt voor televisie en radio die vaak van hoge kwaliteit en onderscheidend zijn. De prijs bestaat uit een mooi beeldje, een boekenpakket en een verblijf in een klooster.

Over Peter Nissen

Peter Nissen (1957) is hoogleraar Kerkgeschiedenis, Spiritualiteitsstudies en Oecumenica geweest aan onder meer de universiteiten van Nijmegen en Tilburg. Als bestuurder, spreker en schrijver was hij bij allerlei initiatieven en instituten op het gebied van theologie, spiritualiteit en levensbeschouwing betrokken. Vaak wordt hij op radio en tv als deskundige gevraagd, vooral als het over de rooms-katholieke kerk gaat. Hij is redacteur geweest van verschillende tijdschriften, waaronder Speling en Trajecta, en schrijft nu regelmatig voor tijdschriften als VOLZIN, Heilig Spel, Herademing en Gerardus. Hij is redactielid van het monastieke tijdschrift De Kovel.

Vond u dit artikel waardevol? Trakteer ons dan op een kopje koffie! Doneren kan via deze link.